Wij gebruiken cookies. Zie onze Privacy Policy - Close
Home > Nieuws > GrootJebbink introduceert kunstmatig rijgeluid voor elektrische voertuigen

GrootJebbink introduceert kunstmatig rijgeluid voor elektrische voertuigen

Met Sylogi Sound, zoals het product heet, horen personen stille elektrische voertuigen aankomen.

28/06/2017 Hierdoor zijn ongelukken te voorkomen. Eén of twee waterdichte luidsprekers, aangestuurd door een controlebox, produceren geluid aan de voor- en/of achterzijde van het voertuig tijdens het rijden. De frequentie van het geluid neemt toe naarmate de snelheid van het voertuig verhoogd.

Meer over Sylogi Sound

Sinds een maand is het systeem bij FNsteel in gebruik op elektrische heftrucks van Kalmar. “De voertuigen zijn erg stil, daarom is het nodig dat ze worden opgemerkt. Ze rijden binnen in een omgeving waar het heel smal is en waar veel mensen rondlopen. De eerste ervaringen met Sylogi Sound in de praktijk zijn positief. Zonder hinderlijk te zijn, zorgt het kunstmatige rijgeluid ervoor dat de voertuigen opgemerkt worden door personen in de omgeving,” laat het bedrijf in een reactie weten.

Sylogi Sound gemonteerd op heftruck

Sylogi Sound gemonteerd op heftruck

Geschikt voor iedere omgeving

Naast heftrucks is Sylogi Sound geschikt voor andere elektrische voertuigen die veel in de nabijheid van personen opereren, zoals veegmachines en vrachtwagens. Omdat de speakers waar het systeem gebruik van maakt, volledig waterdicht zijn, is Sylogi Sound ook in de buitenlucht en op de openbare weg te gebruiken.
 

Verschillende geluiden mogelijk

In samenspraak met de eindgebruiker wordt bepaald welk geluid Sylogi Sound produceert. Het systeem kan een geluidsfragment van maximaal drie seconden in een lus afspelen. De snelheid waarmee dit fragment wordt afgespeeld, is hierbij afhankelijk van de voertuigsnelheid.

Sylogi Sound controlebox en speakers

Sylogi Sound controlebox en speakers

 

Laatste nieuws

Afsleepwagen

Zicht op de zaak met werk- en flitslampen

11/07/2017   Onlangs hebben we deze afsleepwagen van St. van den Brink uit Ermelo voorzien van flits- en werklampen....

ReinigingsDemoDagen logo

GrootJebbink aanwezig op ReinigingsDemoDagen

12/05/2017   Op 31 mei en 1 juni zijn we, net als de vorige keer, aanwezig bij de ReinigingsDemoDagen op het RDW Testcentrum in Lelystad....

Spierings SK1265-AT6 T. Pater Groep OmniVue

360° OmniVue voor T. Pater Groep

12/04/2017   Onlangs hebben we een Spierings mobiele torenkraan van T. Pater Groep uit ‘t Harde voorzien van het camerasysteem 360° OmniVue....

 
.

© Copyright GrootJebbink BV 2017
Algemene voorwaarden | Privacy Policy

Op de hoogte blijven over voertuigveiligheid?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Sluit scherm