Home > Nieuws > Rondom zicht voor Brandweer Twente
Natuurbrandbestrijdingsvoertuig met rondom zicht  

Rondom zicht voor Brandweer Twente

Begin december heeft Brandweer Twente zes nieuwe natuurbrandbestrijdingsvoertuigen in gebruik genomen. Deze voertuigen zijn voorzien van OmniVue 360 rondom zicht camerasystemen.

29/01/2020 Het betreft Renault Trucks D 280 4×4 met BMT Fire & Rescue GIMAEX-opbouw. Omdat de voertuigen off-road moeten opereren, zijn ze extra wendbaar. Ook zijn de banden extra breed en is het chassis flexibel, zodat de banden altijd contact met de bodem houden.
 

Natuurbrandbestrijdingsvoertuig Brandweer Twente

Eén van de nieuwe natuurbrandbestrijdingsvoertuigen van de Brandweer Twente
 

Volledig zicht rondom voertuig

Het OmniVue 360° camerasysteem voorziet de bestuurder te allen tijde van volledig zicht rondom het voertuig. Niet alleen bij het bestrijden van natuurbranden, wanneer het voertuig off-road rijdt, maar ook tijdens het uitrukken en naar de brand toe rijden. Dankzij het camerasysteem kan de bestuurder zich niet alleen zo snel mogelijk, maar ook zo veilig mogelijk door het verkeer manoeuvreren.

Als extra detail hebben we tijdens de kalibratie van het camerasysteem een afbeelding van de bovenkant van de GIMEAX-opbouw in de monitor gebruikt. Dit zorgt voor een extra realistisch beeld bij het bovenaanzicht van de omgeving van het voertuig.
 

Kalibratie met voertuig GIMEAX

Beeld van het voertuigpictogram in de monitor tijdens de kalibratie
 

Inzetbaar vanaf 1 maart

Op dit moment worden de bemanningen die met de voertuigen gaan werken getraind in het gebruik ervan. Doel is dat alle voertuigen vóór 1 maart, dat geldt als de traditionele start van het natuurbrandseizoen, volledig inzetbaar zijn.
 

Zes natuurbrandbestrijdingsvoertuigen Brandweer Twente

De zes nieuwe voertuigen voor Brandweer Twente
 

Meer zien over de nieuwe voertuigen voor Brandweer Twente? Bekijk dan onderstaande reportage die RTV Oost maakte tijdens de levering van de voertuigen.

 

Laatste nieuws

Rondom zicht 360 ActiFood

Zes nieuwe bakwagens ActiFood met OmniVue 360

06/03/2020   Onlangs hebben we zes nieuwe bakwagens van VHC ActiFood BV voorzien van het OmniVue 360 HD rondom zicht camerasysteem....

Eerste weegsysteem op heftruck

Eerste Pfreundt weegsysteem gemonteerd op heftruck

10/01/2020   Onlangs heeft GrootJebbink het eerste Pfreundt WK60-XS weegsysteem gemonteerd op een heftruck....

Nieuwe modellen Nordic Lights

Nieuwe Nordic Lights werklampen

22/11/2019   De afgelopen tijd hebben we weer diverse nieuwe Nordic Lights werklampen aan het assortiment toegevoegd. Maak kennis met de nieuwe modellen....

 
.

© Copyright GrootJebbink BV 2020
Algemene voorwaarden | Privacy Policy

Wij gebruiken cookies. Zie onze Privacy Policy - Close

Wij gebruiken cookies. Zie onze Privacy Policy

Ok.