Home > Blog > Veiligheidsupgrade B14 reddingstrap Brandweer Schiphol

Veiligheidsupgrade B14 reddingstrap Brandweer Schiphol

De brandweer op Schiphol heeft diverse specialistische voertuigen tot hun beschikking om snel ter plaatse te zijn in een noodsituatie.

Eén van deze voertuigen is een zogenaamde reddingstrap. Dit is een truck met uitschuifbare trap die wordt gebruikt om snel de deur van een vliegtuig te bereiken. Hierdoor kunnen passagiers het toestel snel verlaten in een noodsituatie.

Om veilig én snel een vliegtuig te bereiken, is goed zicht essentieel. Niet alleen overdag, maar ook als het donker is. Daarom heeft Brandweer Schiphol aan GrootJebbink gevraagd om met een veiligheidsupgrade te komen die de chauffeur van het voertuig meer zicht geeft.
 


 

 

Zicht rondom en bovenaan trap

Om het zicht rondom de reddingstrap te verbeteren, hebben we geadviseerd om het voertuig te voorzien van een OmniVue 360 camerasysteem. Dankzij dit camerasysteem heeft de chauffeur in één oogopslag volledig zicht op de omgeving rondom het voertuig.

Behalve zicht rondom het voertuig, is het ook van groot belang om zicht te hebben bovenaan de trap. Deze moet in een noodsituatie namelijk zo snel mogelijk bij de deur van het vliegtuig gepositioneerd worden.

Daarom hebben we het OmniVue 360 camerasysteem uitgebreid met een extra camera bovenaan de trap. Deze camera stelt de chauffeur in staat om het voertuig precies bij de deur van een vliegtuig te positioneren.
 

B14 reddingstrap Schiphol voorzien van camera's en verlichting

Door de vorm en afmetingen van de B14, is goed zicht extra belangrijk.
 

Licht in het donker

Omdat de brandweer natuurlijk niet alleen uitrukt bij daglicht, is goed zicht in het donker net zo belangrijk als overdag. Om die reden hebben we ook nagedacht over extra verlichting op de reddinglift aan de voorkant van het voertuig. Deze lift wordt gebruikt voor het evacueren van passagiers op een hoogte van 1 tot 3 m.

Door de standaard dimlichten te vervangen en extra werklampen te plaatsen voor groot licht, heeft de chauffeur ook in het donker optimaal zicht aan de voorkant van het voertuig.
 

B14 reddingstrap Schiphol

De B14 reddingstrap op Schiphol voorzien van nieuwe werkverlichting en camera's.
 

Veiligheidsupgrade uitvoeren

Brandweer Schiphol heeft besloten om hun reddingstrap de veiligheidsupgrade te geven die GrootJebbink geadviseerd heeft. Wij hebben vervolgens de materialen geleverd en de montage en kalibratie uitgevoerd.

De eerste indrukken van de veiligheidsupgrade zijn goed. “De dode hoek rond het voertuig is veel beter te overzien dan voorheen. Ook het achteruitrijden gaat een stuk beter”, aldus Brandweer Schiphol.


Ook op zoek naar een veiligheidsupgrade voor uw voertuig? Neem dan contact op met onze productspecialist.

Dietger Engel

Dietger Engel
Productspecialist camerasystemen

dietger@grootjebbink.nl
+31 (0)6-21 46 95 58

 
 
 

Plaats reactie 

Je reactie wordt beoordeeld vóór plaatsing     Plaats reactie

 

Eerdere blogs

Licht en donker in één beeld? Altijd zicht met een WDR camera!

27/05/2020   Als loonwerker heb je iedere dag veel te doen, zo ook vandaag. Je bent vroeg opgestaan om aan de eerste klus van de dag te beginnen: het omploegen van een paar hectare land....

Bulkmateriaal of schroot verplaatsen? Alle data in de cloud

31/01/2020   Op terreinen van zand- en grindhandels of afvalverwerkers worden veel grondstoffen in- en uitgevoerd. Er is lang niet altijd goed inzicht in het volume van de overslag....

Lichtopbrengst werklampen: wat zegt het aantal lumen nou eigenlijk?

29/11/2019   Bij de aanschaf van nieuwe werklampen wordt er vaak als eerste gekeken naar de lichtopbrengst van de lamp. Niet zo gek natuurlijk, de lamp moet wel voldoende licht geven....

 
.

© Copyright GrootJebbink BV 2020
Algemene voorwaarden | Privacy Policy

Wij gebruiken cookies. Zie onze Privacy Policy - Close

Wij gebruiken cookies. Zie onze Privacy Policy

Ok.